ПРОГРАМА зовнішнього незалежного оцінювання з французької мови

Рубрика: ЗНО 2011 |

Зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов проводиться з метою визначення рівня оволодіння основними видами мовленнєвої діяльності випускників середніх шкіл.

Програма зовнішнього незалежного оцінювання розроблена на основі чинної програми з французької мови для загальноосвітніх навчальних закладів.

Програма зовнішнього незалежного оцінювання складається з «Пояснювальної записки», «Опису мовленнєвих та мовних компетенцій», «Структури вступного випробування з іноземної мови», «Рекомендованої літератури для підготовки до складання тесту».

Spheres thematiques Competence discursive Competence linguistique Competence Socioculturelle sociolinguistique Competence

strategique

Тематика спілкування Мовленнєва компетенція Мовна компетенція Соціокультурна / соціолінгвістична компетенція Стратегічна

компетенція

Я, моя сім’я (розпорядок дня, конфлікти поколінь, батьки і діти), мої друзі

Шкільне життя (улюблені предмети, стосунки з однокласниками)

Дозвілля (культурне дозвілля, спорт, хобі, подорожі)

Робота і професії (моя майбутня професія)

Природа (природні катаклізми, захист навколишнього середовища)

Життя суспільства (конфлікти у суспільстві)

Франкофонія

Адміністративна система Франції

Традиційні свята

Незалежна Україна

Видатні люди Франції

Наука і мистецтво

Висловити подив. Висловити свою думку. Скласти розповідь. Надати інформацію про систему освіти своєї країни та Франції. Вести бесіду про шкільне життя. Запитати і дати інформацію. Описати свою діяльність. Передбачення майбутнього. Розповісти про свої плани на майбутнє. Зрозуміти та скласти оголошення про роботу. Висловити свою точку зору. Розміщення в часі та просторі. Знайти потрібну інформацію в газетах і журналах. Порівняти, аргументувати, інформувати. Розповісти, вести бесіду, порівнювати свята та культурні традиції різних країн. Коментувати меню. Дати рекомендацію про рецепт страви. Надати інформацію про адміністративний устрій та символіку держави. Розповісти про події в минулому та про сучасність. Отримати інформацію про життя та діяльність відомих людей. Представити, відстояти свою точку зору. Освітня термінологія. Лексика сучасних технологій. Шкільні звичаї. Проблеми школи. Професійна термінологія. Професії. Спеціальності. Фахова майстерність. Місця працевлаштування. Географічні назви. Міжнародна організація франкофонії. Адміністративна термінологія. Геральдика. Державні символи. Назви страв, меню. Державні й релігійні свята. Політична термінологія. Лексика, пов’язана 3 життям, діяльністю, творчістю відомих людей. Жанри мистецтва, види живопису. Лексика, пов’язана з театром та кіно. Відомі люди Франції. Особливості навчання в країнах Європейської співдружності. Професії майбутнього та вимоги щодо кваліфікації людини XXI століття. Стиль життя та побуту населення франкомовних країн. Особливості адміністративного та політичного устрою Франції. Проектна робота «Особливості святкування релігійних свят у Франції та в Україні». Економічні та політичні зв’язки Франції та України. Французька культура і Україна. Представники сучасного мистецтва. Наукові досягнення і сучасність. Розвивати здатність учня самостійно навчатися. Уміти чітко дотримуватися логіки викладу мовного матеріалу; спілкуватися, сприймати інформацію співрозмовника і адекватно реагувати на неї; робити висновки, наводити аргументи.