ПРОГРАМА зовнішнього незалежного оцінювання з німецької мови

Рубрика: ЗНО 2011 |

Лексичний матеріал: 1500 лексичних одиниць, які містять 1200 одиниць продуктивної лексики.

Слова, утворені від відомих коренів за допомогою афіксів: суфіксів іменників -er, -ler, -chen, -lein, -ung, -heit, -Keit, прикметників -ig, -isch, -los, -lich, haft, -bar, порядкових числівників -te, -ste; префіксів прикметників un-; префіксів дієслів an-, aus-, auf-, bei-, nach-, mit- vor-, zu-, ab-, fort-, zuriick. Дієслова з невідокремлюваними префіксами be-, ge-, er-, ent-, emp-, miB-,ver-, zer-, іменники, утворені шляхом словосполучення.

Синтаксис. Вживання стверджувальних речень, заперечних речень з nicht і kein, наказових (спонукальних), запитальних речень із запитальними словами та без них. Вживання речень з присудком, вираженим зв’язкою з іменником чи прикметником у короткій формі (складений іменний присудок), з простим дієслівним присудком, з простим присудком, вираженим дієсловами з відокремлюваним префіксом у простих і складних часових формах (Perfekt, Futurum I).
Вживання речень із складеним дієслівним присудком, вираженим модальним дієсловом з інфінітивом, дієсловом, дієсловом З ZU.
Вживання складнопідрядних речень з підрядним додатковим із сполучником dass, з підрядним часу із сполучником wenn, з підрядним причини із сполучниками weil, da, із сполучниками als для позначення одночасності дії в головному і підрядному реченнях. Вживання речень з підметом, вираженим займенниками man, es.

Морфологія. Відмінювання і вживання іменників у різних відмінках.

Артикль. Вживання означеного артикля. Вживання неозначеного артикля. Вживання нульового артикля.

Дієслово. Утворення і вживання часових форм сильних та слабких дієслів у Prasens, Futurum, Perfekt, Imperfekt.
Вживання Prasens у значенні теперішнього і майбутнього часу.
Вживання Perfekt у бесіді і короткому повідомленні про те, що відбулося. Вживання Imperfekt у розповіді.

Прикметник. Вживання прикметників. Утворення, відмінювання і вживання ступенів порівняння прикметників у різних відмінках.

Прислівник. Вживання прислівників у різних ступенів порівняння.

Займенник. Вживання особових займенників у називному, давальному і знахідному відмінках. Відмінювання і вживання вказівних займенників jener, dieser, присвійних займенників, займенників wer і was.

Прийменник. Вживання прийменників з подвійним керуванням, прийменників, що вимагають давального відмінка: aus, bei, nach, mit, von, zu, прийменників з родовим відмінком wahrend; із знахідним відмінком fur, durch, ohne, um, gegen.

Для читання

Вступники повинні розпізнавати та розуміти при читанні інфінітивні групи, основні випадки вживання інфінітива з часткою zu.

Складнопідрядні речення з підрядним часу і сполучниками als, nachdem, в яких попередня дія виражена дієсловом в Plusquamperfekt, а наступна -дієсловом в Imperfekt.

Складнопідрядні речення з підрядним означальним, що водиться сполучними словами der, die, das в усіх відмінках. Речення з пасивною конструкцією Prasens Passiv, Imperfekt Passiv. Речення з конструкцією haben або sein+zu+lnfmitiv. Речення з конструкцією: модальне дієслово + Infmitiv Passiv.

Partizip I, Partizip II у ролі означення. Поширене речення, що містить дієприкметникові звороти з Partizip I, Partizip II.